وبلاگ

استراتژی و روش‌ معاملاتی در بازار مالی

آموزش بلاکچین

استراتژی و روش‌ معاملاتی در بازار مالی

روش‌ معاملاتی در بازارهای مالی را میتوان در دسته بندی های زیادی جای داد .

تعداد سیستم معاملاتی ( سیستم های معاملاتی ) متناسب با  شخصیت هر فرد متفاوت است به بیان دیگر هر فرد میتواند یک سیستم معاملاتی شخصی برای خود داشته باشد .

حال ما میتوانیم استراتژی های معاملاتی را که در عرف بر زبان ها هستند اینگونه بیان کنیم یعنی جامعه معامله گری حداقل با این روش ها مقدار کوچکی درگیر هستند ؛

این استراتژی ها عبارت اند از :

  1. پرایس اکشن (price action ) :

    این سبک معاملاتی یکی از رایج ترین سبک هایی است که معامله گران از آن استفاده میکنند . این سبک معامله گری با مطالعه قیمت به دست می آید . در پرایس اکشن به ندرت از اندیکاتور ها استفاده می شود .

پرایس اکشن در واقع حرکت قیمت ارز دیجیتال یا اوراق بهادار است که در طول زمان ترسیم شده است . پرایس اکشن پایه و اساس تمام تحلیل های تکنیکال نمودار سهام، کالا یا سایر دارایی ها را تشکیل می دهد .

 پرایس اکشن را می توان با استفاده از نمودارهایی که قیمت ها را در طول زمان ترسیم می کنند، مشاهده و تفسیر کرد.

 در پرایس اکشن علاوه بر شکل‌های بصری روی نمودار، بسیاری از تحلیلگران فنی هنگام محاسبه شاخص‌های فنی از داده‌های مربوط به قیمت استفاده می‌کنند. به عنوان مثال، یک الگوی مثلث صعودی که با اعمال خطوط روند که با استفاده از پرایس اکشن در نمودار قیمت شکل می‌گیرد، ممکن است برای پیش‌بینی شکست احتمالی استفاده شود، زیرا پرایس اکشن نشان می‌دهد که سرمایه گذاران بزرگ در چندین نوبت تلاش کرده‌اند شکست بخورند و هر بار شتاب بیشتری به دست آورده‌اند. (به شکل زیر توجه کنید )

پرایس اکشن معمولاً به عنوان یک ابزار معاملاتی مانند یک اندیکاتور در نظر گرفته نمی شود، بلکه به عنوان منبع داده ای در نظر گرفته میشود که همه ابزارها از آن ساخته شده اند. معامله گران تمایل دارند بیشترین همکاری را با اقدامات قیمت داشته باشند و از هرگونه تحلیل بنیادی به نفع تمرکز بر سطوح حمایت و مقاومت برای پیش بینی شکست و تثبیت آن استفاده کنند .

2. استراتژی در نواحی بدون روند یا به اصطلاح رنج :

در این استراتژی با توجه به شناسایی نواحی مقاومت و حمایت میتوانید معاملات خود را باز کنید . شناسایی این نواحی در عین حال که ساده است ولی نیازمند تجربه زیاد از بازار و شناسایی دقیق این نواحی است .

نواحی تریدینگ رنج بعد از یک رشد سریع یا پس از یک روند صعودی یا نزولی  به وجود می آید .

شما میتوانید در این نواحی در قسمت  محدوده حمایت پوزیشن خرید و درمحدوده مقاومت پوزیشن فروش باز کنید . در این استراتژی میتوانید سود های خوبی به دست آورید . در ضمن در این استراتژی ریسک به ریوارد مطلوبی نیز در اختیار دارید .

3. استراتژی در جهت روند :

در این روش معاملاتی با استفاده از ممنتوم ها و شناسایی آنها  میتوانید در جهت روند بازار وارد پوزیشن مطلوب خود شوید . 

در این روش باید توجه داشته باشید که اگر معامله گر ابتدایی هستید فقط و فقط در جهت روند بازار وارد شوید و پس یادگیری و کسب تجربه از بازار در خلاف جهت روند ترسیم شده نیز میتوانید وارد پوزیشن شوید.

 معامله گران با استفاده از خطوطی که از مومنتوم بدست می آید یا با استفاده از کف و سقف های جدید خطوط روند خود را ترسیم میکنند 

4. روش معامله گری با استفاده از الگو های کندل استیکی :

در این روش با به خاطر سپردن تعداد زیادی از الگوهای کندلی و با مشاهده این الگوها میتوانید وارد پوزیشن خرید یا فروش شوید . در الگو شناسی ژاپنی تعداد زیادی الگو کندلی وجود دارد و به خاطر سپردن آنها کاری عملا مشکل است .

معامله گران بزرگ به تنهایی از الگو های کندل استیکی برای ورود به بازار استفاده نمیکنند و بر این باور هستند که الگو های کندل استیک میتوانند یکی از نشانه های ورود به بازار باشند . بعضی از الگو های کندل استیکی عبارت اند از : الگوی مرد به دار آویخته ، الگو سه سرباز سفید ، الگو چکش ، الگو سه کلاغ سیاه ، الگو های اینگلفینگ ، الگو ستاره صبح گاهی و …

5. روش معاملاتی با استفاده از الگو های هارمونیک :

در این روش با استفاده از ابزار فیبوناچی و خطوط میتوانید اشکالی را رسم کنید که به شما کمک میکند که پس شکل گیری الگو مورد نظر خود،  وارد پوزیشن شوید . از انواع آن میتوان به  الگوی عقرب ، الگوی پروانه ، الگو خرچنگ و… اشاره کرد .

از مشکلات این سیستم معمالاتی می توان به قدیمی بودن آن و همچنین از دست دادن تعداد زیادی پوزیشن تا رسیدن به الگوی مورد نظر اشاره کرد ، در واقع برای تشکیل این الگو ها تعداد زیادی از نقاط ورود و خروج را از دست داده اید و همچنین پس از تشکیل این الگو  باید منتظر بمانید تا شاید این الگو در جهت که شما تشخیص داده اید ، قیمت حرکت میکند یا نه. ( به شکل زیر نگاه کنید )

6.استراتژی اسکپ :

اصطلاح اسکالپینگ (یا نوسان‌گیری) در فارکس برای توصیف فرآیند سودگیری اندک بر اساس تکرار و تعدد معاملات به کار می‌رود. این سودگیری اندک با بازکردن و بستن چند پوزیشن در طول روز حاصل می‌شود. این فرآیند می‌تواند به صورت دستی یا از طریق یک الگوریتم انجام شود که از دستورات از پیش تعیین شده (همچون زمان و نقطه ورود/خروج از معاملات) استفاده می‌کند. اسکالپینگ شامل معاملات کوتاه‌مدت با حداقل سودآوری می‌شود که معمولا بر روی نمودارهای با تایم فریم کوتاه‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد (۱-۳۰ دقیقه).

از معایب این روش نسبت پایین ریسک به ریوار و همچنین امکان ضرر ده بودن معمالات بالا است 

 در این روش باید تحلیل تکنیکال قوی را فراگرفته باشید .

7.استراتژی سوئینگ گیری :

در این روش  با در نظر گرفتن رشد های هیجانی در جهت سویئینگ باید وارد معامله خود شوید.

در این روش پس شکسته شدن الگو ها و یا نواحی مقاومت و حمایت به اصلاح قیمت پامپ یا دامپ می شوند.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping